Revisorbranchen domineret af et fåtal trods rokader

På trods store forandringer og omrokeringer er én ting stadig intakt i revisionsbranchen - de store dominerer fortsat markedet, omend med en ny top fire. BDO har for en stund møvet sig ind blandt de fire største, mens KPMG genopruster.

SEC-CHINA/ 1
Foto: PARIVARTAN SHARMA. Med fire kæmpe store flagskibe i form af Deloitte, PwC, EY og BDO, minder revisorbranchens konkurrencesituation mest af alt om et oligopol.
Læs mere
Fold sammen

Et par opsigtsvækkende sager med bl.a. den store "revisorkrig", der førte til fusionen mellem branchens tredje- og femtestørste aktører, KPMG og Ernst & Young, et uheldigt skattelækage fra Luxembourg samt  en ny EU-regulering, har ellers sat de store aktører på prøve. Men de fire store flagskibe Deloitte, PwC, EY og BDO, er branchens konkurrencesituation præget af få store og mange små virksomheder.

I en ny analyse fra Berlingske Research tydeliggøres skellet mellem de store og de små i branchen. På omsætningssiden viser analysen, at de fire store i seneste regnskabsår har en samlet omsætning på 6.9 mia. kroner, hvor de resterende 20 selskaber, som oplyser nettoomsætning, blot når 1.9 mia. kroner. Det skal noteres, at EY er et estimat oplyst af selskabet.

Samme tendens bemærkes ved bruttoresultatet. Ses der bort fra EY, som endnu ikke har estimeret deres bruttoresultat, præsterer Deloitte, PwC og BDO et samlet bruttoresultat på 3.9 mia. kroner i seneste regnskabsår. Af de resterende analyseret selskaber, oplyser 55 af dem bruttoresultatet, og her mønstrer de et samlet bruttoresultat på 1.9 mia. kroner.

Analysen, der omfatter 60 af landets største revisionsselskaber, tegner et billede af en branche, hvor aktørerne rykker tættere sammen i kampen om markedspositionen.  Læs også hvad direktør i brancheforeningen FSR - danske revisorer, Charlotte Jepsen, spår om fremtiden - blandt andet løftes sløret for flere kommende fusioner.

Få adgang til analysen herunder.