Revisor med en mission

Morten Jensen, nyansat vurderingschef i DTZ, har kombineret revision og mursten og arbejder for en mere gennemsigtig branche.

Læs mere
Fold sammen

Mere gennemsigtighed og øget brug af fælles branchestandarder er mærkesager for revisor Morten Jensen, som 1. maj begyndte som associeret partner og afdelingschef for vurdering og analyse i mæglerfirmaet DTZ Egeskov & Lindquist.

»Revisionsbranchen har høj grad af standardisering, mange tjeklister og compliance, og det skaber tryghed hos brugerne. Inden for ejendomsrådgivning skal vi sælge troværdighed og tillid, og vi kunne godt finde inspiration fra revisorbranchen,« siger Morten Jensen.

Han har siden 2009 stået i spidsen for den danske gren af RICS-organisationen, der blandt andet arbejder for at udbrede fælles, internationale branchestandarder, når investeringsejendomme skal vurderes.

Herhjemme har der ofte lydt kritik af, at markedet ikke er helt så professionelt som eksempelvis den meget større svenske ejendomsbranche. Et frisk eksempel var sidste uges kortlægning i denne sektion af, at en stribe pensionsselskaber ikke har opskrevet værdien af deres ejendomme, selv om priserne generelt er steget.

Branchen er dog begyndt at skele til blandt andre svenskerne, og flere mæglerhuse har efterhånden fået analyseafdelinger. Dermed tager prissætning, vurderinger og salgsarbejde i højere grad afsæt i faktiske data og tal og i mindre grad »kun« i købmandssans, erfaring og fingerspidsfornemmelse.

Morten Jensen er vant til at håndtere tal og analyse. Han kom efter sin HH-eksamen i lære på et lokalt revisorkontor i hjembyen Kolding og læste HD ved siden af.

Efter to arbejdsår i London kom han til det daværende KPMG-hovedsæde på Frederiksberg, tog anden del af HD, blev cand.merc.aud. og statsautoriseret revisor. For et par år siden blev viften udvidet med en MBA-grad.

Morten Jensen skiftede i 2007 fra revison til mæglerfirmaet Colliers, hvor han skulle opbygge en vurderings- og analyseafdeling.

»Siden 2000 havde jeg arbejdet i ejendomsgruppen i KPMG. Jeg har altid fundet ejendomme spændende, især værdiansættelser, som har været et uopdyrket område i Danmark.«

I år er han kommet til DTZ Egeskov & Lindquist, som afventer de danske konsekvenser af DTZs fusion med Cushman & Wakefield med RED som lokal repræsentant.

Han hører ikke til dem, som er bekymrede over priserne på ejendomme, der har nydt stor udenlandsk købsinteresse de senere år.

»Aktuelt har vi et sundt marked og samtidig et frit marked, åbent for udlændinge. Den lave rente er med til at skabe god efterspørgsel på investeringsejendomme. Men selv om afkastniveauerne er for nedadgående, så er risikoen det også, og vi er kun på vej mod et mere normalt transaktionsvolumen med skærpet fokus på driftsindtjenningen.«

Privat har Morten Jensen parcelhus i Hjortekær i det nordlige Lyngby, tæt på Dyrehaven, hvor han tit løber en tur. Husstanden omfatter også hustruen, en dreng på otte år, en pige på ti og en nyanskaffet hund. Det sidste indebærer, at sommerferien dette år ikke tilbringes fjerne steder som Californien eller Thailand, men i fritidshuset i Ebeltoft.