Revisor fandt fejl i Fonas seneste årsregnskab

»Væsentlig mangel« på 70 mio. kroner.

Manglen vedrører Fonas lejeforpligtelser, som butikskæden selv opgør til lige knap 90 mio. kroner. Sten Lauritzen kalder fejlen »væsentlig«, for efter hans vurdering har Fona undervurderet huslejeforpligtelsen.FONA Butikken på Strøget København. Mandag den 1. februar 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sara Gangsted
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rekonstruktionsholdet med advokaterne Ole Borch og Pernille Bigaard i spidsen har fundet en væsentlig mangel i Fonas regnskaber. Statsautoriseret revisor Sten Lauritzen, som er tilknyttet rekonstruktionsholdet som såkaldt tillidsmand, har støvsuget butikskædens seneste årsregnskab og fundet en fejl, som andrager ikke mindre end 70 mio. kroner.

Manglen vedrører Fonas lejeforpligtelser, som butikskæden selv opgør til lige knap 90 mio. kroner. Sten Lauritzen kalder fejlen »væsentlig«, for efter hans vurdering har Fona undervurderet huslejeforpligtelsen. Forpligtelsen udgør efter hans vurdering ca. 160 mio. kroner. Manglen er fundet i det regnskab, der er aflagt i efteråret 2014.

Ole Borch kalder manglen for teknisk:

»Fona har teknisk set indgået nogle kontrakter, som har en løbetid. Den løbetid repræsenterer den sum, som lejeforpligtelserne burde have været sat til i regnskabet,« forklarer han.

»Men i virkelighedens verden kommer Fona ganske rigtigt til at lukke butikker, men det betyder ikke, at kæden kommer til at betale leje fra nu af og i al evighed. Det er tale om attraktive beliggenheder, og det betyder, at andre kommer til at overtage butikkerne,« siger Ole Borch.