Reuters efterforskes i New York

Det amerikanske nyhedsbureau Thomson Reuters, som også distribuerer finansielle data med kapacitet til at flytte de amerikanske markeder, efterforskes i øjeblikket for at have tjent penge på at give nogle få kunder adgang til information før tid.

Foto: Justin Lane
Sagen drejer sig om University of Michigans indeks for forbrugertillid, som Thomson Reuters har for vane at videregive til klienter, der vil betale ekstra, to sekunder før alle andre. Det skriver Financial Times.

Thomson Reuters har indtil videre suspenderet denne praksis. Det er uvist, hvor mange kunder, der nyder godt af denne praksis, men ifølge kilder drejer det sig om ganske få. Prisen menes at være op mod 6000 dollar om måneden for adgangen til indekset, der offentliggøres hver anden uge.

Markits PMI-indeks, Deutsche Börses Chicagos Business Barometer og ISM-indekset offentliggøres også til Thomson Reuters' kundekreds 2-3 minutter før de bliver offentligt tilgængelige.

Statsadvokaten i New York, Eric Schneiderman, har indledt en bred efterforskning af, hvorvidt Thomson Reuters' praksis overtræder den såkaldte Martin Act, der gør det muligt for anklageren at sigte folk for bedrageri uden at skulle påvise et motiv.

»Værdipapirmarkedet bør byde på lige vilkår for alle investorer, og den tidlige offentliggørelse af data, der bevæger markederne, underminerer fair play på markederne,« siger Eric Schneiderman i en pressemeddelelse ifølge Financial Times.

Sagen kompliceres yderligere af, at University of Michigan, som laver tillidsundersøgelserne, er et offentligt universitet, og Thomson Reuters' praksis går derfor ifølge senator Chuck Grassley stik imod skatteydernes forventninger til universitetet.

/ritzau/FINANS