Retssager tynger tidligere Capinordic-direktør

Den tidligere stifter og direktør i finanskoncernen Capinordic, Lasse Lindblad, har fået vendt sin private forretning DKA Consult rundt efter et voldsomt tab i 2008. Men to retssager truer den iderige erhvervsmand.

Lasse Lindblad måtte den 19. januar forlade sin post som topchef i finanskoncernen Capinordic efter næsten fem år. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter et stort tab på over 200 millioner kroner i kriseåret 2008 er tidligere Capinordic-direktør, Lasse Lindblads private virksomhed DKA Consult kommet tilbage på sporet.

Overskuddet for 2009 lyder på 50 millioner kroner efter en positiv udvikling på aktiemarkedet har været med til at løfte bundlinjen i selskabet.

Til trods for det store overskud og en solid egenkapital tynges DKA Consult og Lasse Lindblad imidlertid af to retssager, der er anlagt mod Lasse Lindblad og hans selskab.

De to sager har en værdi på knap 16 millioner kroner, men det fremgår ikke af regnskabet, hvad uenighederne præcis skyldes. Dog står det klart, at den tidligere Capinordic-direktør, der blev fyret tidligere på året efter de to rigmænd Mogens De Linde og Michael Henriksen købte sig ind i det kriseramte finanshus, ikke selv mener, der er belæg for de to retssager.

Ifølge regnskabet har Lasse Lindblad og DKA således ikke foretaget hensættelser til at imødekomme de to retssager, da man ikke mener, der er noget at komme efter.

Lasse Lindblad kan samtidig glæde sig over, at han har en relativt lille bankgæld set i forhold til sin egenkapital, der er på godt 240 millioner kroner.

Det fremgår dog af regnskabet, at Lasse Lindblad blandt andet har Capinordics krakkede bankafdeling som bankforbindelse, men det er endnu usikkert, hvad den tidligere velhaverbanks deroute får af betydning for Lasse Lindblad, der var formand for Capinordic Bank.

Business.dk arbejder på at få en kommentar fra Lasse Lindblad.