Retssager på vej mod Capinordics bank

Ud over at være blevet sat i en skruetvinge af finanstilsynet, kan der også være retssager på vej, idet selskabet har fået anlagt eller varslet fire større retssager.

Capinordics hovedkvarter i Hellerup. Foto: Capinordic Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Direktør i Capinordic Henrik Vad fik sig noget af en overraskelse, da han pludselig fik præsenteret oplysninger op, at der er varslet eller anlagt fire større retssager mod det børsnoterede selskabs bankforretning Capinordic Bank.

”Der er anlagt eller varslet fire større sager mod banken, og jeg bliver først præsenteret for dem samme dag, som vi havde vores første møde med Finanstilsynet,” konstaterer ham.

Selv skriver Capinordic i sin meddelelse her til morgen, at bankens egenkapital skønnes til at være på 190 mio. kr., hvilket svarer til en solvens på over 10 procent.

Men retssagerne er for et betydeligt beløb, og derfor kan det have betydning for størrelsen af egenkapitalen.

Indtil nu mener Capinordic dog, at grundlaget for sagerne er meget tyndt.

”Vi har sammen med vores rådgivere vurderet, at kravene mod banken er relativt udokumenterede, og vi mener derfor, det er tvivlsomt, om at der vil blive givet medhold i sagerne,” siger Henrik Vad.

Han ønsker ikke at kommentere yderlige på, hvad sagerne indebærer, og hvem der eventuelt har anlagt sagerne mod Capinordic Bank.