Resultatet i FLSmidth bombet tilbage

Den pressede industrikæmpe FLSmidth kom blødende ud af 2015. Bundlinje og pengestrømme fra driften halveret, det samme gælder udbyttet til aktionærerne.

Den pressede industrikæmpe FLSmidth kom blødende ud af 2015. Bundlinje og pengestrømme fra driften halveret, det samme gælder udbyttet til aktionærerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK REFNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den gamle producent af cementfabrikker og mineudstyr FLSmidth kæmper med lave råvarepriser og ringe investeringslyst blandt kunderne. Det sætter sit tydelige præg på selskabets årsrapport, der er offentliggjort torsdag.

Her fremgår det, at årets resultat faldt 48 pct. i forhold til året før til en bundlinje på 425 mio. kr. Pengestrømmene fra driften faldt med næsten 60 pct. fra 1,3 mia. kr. i 2014 til 538 mio. kr. sidste år. FLSmidth omsatte sidste år for 19,7 mia. kr., et fald på fire pct. fra året før.

Driftsresultatet (ebit) skrumpede med 19 pct. til 1,14 mio. kr., svarende til at lønsomheden i FLSmidth opgjort som ebit-marginen er 5,8 pct. I 2014 var den 6,9 pct.

Det kommer de i forvejen hårdt prøvede aktionærer i selskabet med hovedsæde i Valby ved København til at nmærke meget tydeligt. Udover at aktiekursen oligger underdrejet falder udbyttebetalingen markant. Den mere end halveres fra ni kr. per aktie for 2014 til fire kr. per aktie for 2015. De 4. De fire kr. svarer til en samlet udbyttebetaling fra FLSmidth på 205 mio. kr.

I år venter FLSmidth en omsætning på 17-20 mia. kr. og en ebita-margin på 7-9 pct. I 2015 var ebita-marginen 9,7 pct.