Resultatet for andet kvartal skuffer ledelsen i Vestjysk Bank

Vestjysk Bank, som den danske stat inklusive Finansiel Stabilitet ejer 81,48 pct. af aktierne i, fik i andet kvartal et resultat før skat på 11 mio. kr. mod 41 mio. kr. for kvartalet i 2014. Ser man på halvårstal, lander resultatet på 45 mio. kr., og banken finder ikke resultatet tilfredsstillende.

Vestjysk Bank præsenterer årsregnskab Fold sammen
Læs mere
Foto: Johan Gadegaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Men set i lyset af det fortsat høje nedskrivningsbehov, relateret ikke mindst til landbrugets meget bekymrende økonomiske situation med meget lave niveauer for afregningspriser for både mælk og svinekød, anses resultatet dog for acceptabelt og inden for rammerne af ledelsens hidtidige forventninger til 2015, skriver bankens ledelse i regnskabet.

Vestjysk Bank fortsætter bestræbelserne på at udbygge sin kapitalmæssige polstring i forhold til de lovbestemte minimumkrav. Overskuddet landede på 9 mio. kr. mod 41 mio. kr. i kvartalet 2014.

Vestjysk Bank fastholder forventningerne til et basis-resultat før nedskrivninger for hele året i niveauet 350-400 mio. kroner.

- Behovet for nedskrivninger forventes at udvise et fortsat fald. Under uændrede konjunkturforhold er ledelsens forventning, at behovet for nedskrivninger vil kunne absorberes i bankens basisresultat og at banken tillige kan opnå en beskeden konsolidering. Dette skal sikre en fortsættende bank med et hensigtsmæssigt forretningsgrundlag og med mulighed for at opnå mere betryggende kapitalforhold, skriver banken i regnskabet.