Resultater er "sindssygt vigtige" for Lundbeck

Lundbecks nye data fra fase II-studiet med depressionsmidlet Lu AA21004 viser ifølge administrerende direktør Claus Bræstrup "knivskarpe effekter" mod depression, og derfor vækker resultaterne glæde i den ellers pressede medicinalkoncern.

- De her resultater er tæt på at være sindssygt vigtige. Studiet viser, at vi har knivskarpe effekter mod depression både på den lille og den høje dosis. Med andre ord er det det, der i fagsproget hedder robuste gode data, siger Claus Bræstrup til RB-Børsen.

Claus Bræstrup oplyser, at selskabet med de positive resultater fra fase II nu er klar til at igangsætte et fase III-forsøg med over 1000 patienter inden for "nogle måneder".

- Nu ved vi, at det virker og vi ved, at bivirkningsprofilen er ok. Nu skal vi vise med et stort antal patienter, at de effekter stadig er der. Vi forventer at påbegynde studiet i løbet af få måneder. Det er store studier, som vi er vant til at gennemføre, påpeger Claus Bræstrup.

Lu AA21004 er et af de udviklingsstoffer i pipelinen, der er længst fremme, og internt i selskabet er der store forventninger til lægemiddelkandidaten, der skal være arvtager efter storsællerten Cipralex, der rammes af patentudløb fra 2012.

- Det kræver selvfølgelig, at der ikke sker ulykker undervejs, men med det vi ved nu, så er det her afløseren til Cipralex, siger Claus Bræstrup.

Ifølge Lundbecks tidsplan skal lægemidlet være klar til salg i 2011.

Lundbeck arbejder sammen med japanske Takeda om udviklingen af midlet. Aftalen indebærer blandt andet, at Takeda står for alle udviklingsomkostningerne, mens Lundbeck modtager milepælsbetalinger. Ifølge Claus Bræstrup udløser de nye data fra fase II dog ikke milepælsbetaling. Der kan dog være andre begivenheder relateret til AA 21004, der udløser milepælsbetalinger, påpeger Lundbeck-direktøren. Han vil dog ikke kommentere, om det er noget, der kan knyttes til afslutningen af det kommende fase III-studie.

RB-Børsen