Resultat og omsætning dykker for Scandinavian Brake Systems

Scandinavian Brake Systems (SBS), der blandt andet producerer reservedele til biler, kom ud af 2015 med en omsætning og et resultat, der var lavere end året forinden.

Arkivfoto: Volkswagen kører på snedækket vej. Fold sammen
Læs mere
Foto: TOMASZ WASZCZUK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sidste år opnåede virksomheden en koncernomsætning på 784 mio. kr. mod 2014-omsætningen på 1013,9 mio. kr. For de eksisterende aktiviteter var omsætningen i 2014 786 mio. kr., og dermed er faldet ikke helt så markant. Det er SBS største forretningsområde, SBS Automotive, der står for det mindre fald i omsætningen som følge af meget svingende markedsbetingelser sidste år.

Virksomheden har et driftsresultat (EBITDA) på minus 92,1 mio. kr. for sidste år, mens driftsresultatet året forinden lød på 112,1 mio. kr. Driftsresultatet er særligt påvirket af nedlukningen af Notox Aktiviteten er i 2016 sat helt eller delvist til salg, og i den forbindelse har SBS foretaget nedskrivninger for 160 mio. kr.

Hvis man justerer for frasalget af bremsecaliperfabrikken i 2014, nedskrivninger i forbindelse med nedlukning af Notox, EBITDA i Notox og øvrige engangsomkostninger, ser tallene en smule anderledes ud.

Hvis man ser på den fortsættende SBS-forretning blev EBITDA i 2015 54 mio. kr. mod 46 mio. kr. i 2014.

Scandinavian Brake Systems venter i 2016 en koncernomsætning i niveauet 770-800 mio. kr. og et driftsresultat (EBITDA) af fortsættende aktiviteter i niveauet 55-62 mio. kr.