Resterne af ØK presset af svage markeder i Europa og Australien

En afdæmpet økonomi i både Europa og Australien har givet en blød start på året for flytteservicevirksomheden Santa Fe Group, der fortsat har røde tal på bundlinje.

Flyttebil ankommer torsdag d. 27 august 2009 til boligblokken på Belvederevej 59 i Helsingør for at flytte for en familie.. (se Ritzau historie 271433). Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Selskabet, der er resterne af den tidligere gigant ØK, måtte i første kvartal se omsætningen falde med 2,1 pct. organisk til 79,8 mio. euro.

Trods det lavere salg viste driftsresultat før af- og nedskrivninger og særlige poster en stort set flad udvikling med et underskud på 1,2 mio. euro.

»Aktivitetsniveauet var afdæmpet i første kvartal, særligt påvirket af nogle få store markeder i Europa og Australien, hvilket resulterede i en lavere omsætning og indtjening end i samme periode sidste år,« siger topchef Martin Thaysen i en kommentar til regnskabet.

Han fremhæver dog i samme ombæring, at der omvendt har været positive takter på de fleste af koncernens markeder i starten af 2016.

Santa Fe Group oplyser i regnskabet, at det i første kvartal har vundet tre store kontrakter med en storbank, en global ingeniørkoncern og en stor bilproducent, mens man dog omvendt har tabt en stor detailkunde.

Ser effekt af strategi

Topchef Martin Thaysen glæder sig over, at selskabet så småt begynder at se resultaterne af sin forholdsvis nye strategi, "Fix the core", hvor man forsøger at sænke omkostningerne på en række områder.

»Vi er fortsat på sporet med vores strategiske initiativer, men vi har behov for at styrke indsatsen yderligere i forhold til indsatsområdet "Fix the Core" for at modvirke effekten af svage markeder - og realisere de ønskede forbedringer af indtjeningen,« siger Martin Thaysen.

Santa Fe Group fastholder sine finansielle forventninger til 2016 om en omsætning på 373,6 mio. euro, som var niveauet sidste år, mens ledelsen samtidig regner med et EBITDA-overskud på 13 til 15 mio. euro før særlige poster.

Santa Fe Groups regnskab for første kvartal 2016

Mio. eur.

  • Omsætning 79,8 83,2 373,5
  • EBITDA f.s.p -1,2 -1,1 12,2
  • EBIT -3,4 -3,4 1,8
  • Nettoresultat -4,3 -3,6 -3,4