Resound lander helt som ventet

GN Store Nords høreapparatdivision, GN Resound, kom ud af første kvartal med en omsætning på 1191 mio. kr. mod 1027 mio. kr. i den tilsvarende periode et år tidligere.

Foto: Keld Navntoft. GN Store Nord har i årets første tre måneder klaret sig bedre end i fjor. Men både omsætning og resultater ligger under analytikernes forventninger.
Læs mere
Fold sammen

Det var dermed nogenlunde på linje med forventningerne, idet analytikerne havde regnet med en omsætning på 1194 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates.

Driftsresultatet (EBITA) landede på 200 mio. kr. mod 170 mio. kr. i første kvartal 2014 og analytikerforventningen 202 mio. kr., mens EBITA-marginen dermed blev 16,8 pct. mod 16,5 pct. i første kvartal sidste år og analytikernes forventning om en margin på 16,8 pct.

- GN Resound leverede positiv organisk vækst i alle regioner med Nordamerika som den stærkeste vækstdriver i kvartalet. I USA fortsatte væksten i den uafhængige kanal med at være på tocifrede procentsatser. GN Resound fortsatte også med at vinde markedsandele i Veterans Affairs, hvilket betyder, at det har sin alle tiders højeste markedsandel ved slutningen af første kvartal 2015, skriver koncernen i regnskabet.

/ritzau/FINANS