Rentestigning starter storinvestors aktiesalg

Sampension, der er blandt Danmarks største pensionskasser, reducerer aktiebeholdningen som direkte følge af den store stigning af statsrenterne.

Sampension Kontor på Tuborg Havnevej i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsrenterne har denne uge nået det højeste niveau siden 2014 med 11,1 pct. onsdag.

Det skriver Børsen.

Sampensions investeringsdirektør, Henrik Olejasz Larsen, udtaler til Børsen, at pensionskassen nu bevæger sig mod at øge andelen af obligationer i forhold til aktier grundet statsrentestigningen.

Det undrer investeringsdirektøren, at den samlede korrektion på aktiemarkedet ikke har været større, da det kunne forventes, at flere institutionelle investorer vil gå tilbage mod obligationer fra aktier.

ATP har hidtil haft en portefølje stærkt centreret om aktier, men der stilles nu spørgsmålstegn ved, om det fortsat er det rigtige.

»Nu ser vi, at renterne stiger, og i den situation giver det måske mening at begynde at overveje en tilbagevenden med færre aktier til obligationer«, mener ATP's investeringsdirektør Henrik Gade Jepsen.

Modsat ser investeringsdirektøren for PKA Pension, Michael Nellemann Pedersen, endnu ingen grund til at ændre ved den overordnede investeringsstrategi.

»Selvom renterne er steget meget, så kommer de fra et meget lavt niveau. Det er derfor ikke sådan, at vi nu mener, at obligationer ser fantastisk meget mere interessant ud i øjeblikket«, understreger Michael Nellemann Pedersen.