Renteposter suger kraften ud af Torm-resultat

Det gældsplagede rederi Torm er med resultatet af tredje kvartal på ret kurs, men renteposter suger stadig luft ud af resultatet.

Torm-aktien falder drastisk efter fremlæggelsen af kvartalsregnskab tirsdag morgen. Fold sammen
Læs mere

Torm kom pænt ud af tredje kvartal, men rederiet har stadig vanskelige vilkår med en uoverskuelig gæld og en usikker fremtid.

»Det er et Torm, som klart bevæger sig i den rigtige retning. De nedbringer omkostningerne og har hjælp fra et produkttankmarked, som trods alt er blevet bedre,« siger Jacob Pedersen, senioranalytiker i Sydbank.

Torm har nedbragt deres gældsniveau med salget af fem MR-produkttankskibe til selskaber kontrolleret af Oaktree Capital Management, og det har en positiv effekt for rederiet, mener Jacob Pedersen.

»Signalværdien i det er betydelig. Nu kan man sige, at gælden har toppet, og nu er det et spørgsmål om at forsøge fortsat at afvikle på den. Men det kræver, at markederne bliver endnu bedre, end de er i øjeblikket,« siger Jacob Pedersen.

Trods de positive takter fra Torm, er virkeligheden alligevel barsk for rederiet, som med deres milliardgæld reelt har en negativ egenkapital og er kontrolleret af banker med Nordea og Danske Bank i spidsen.

»Gælden er den helt store udfordring for Torm. Selvom de gør det fornuftigt på driftssiden, ligger der renteposter og suger al kraft ud af nettoresultatet,« siger Sydbanks analytiker.

Rygterne svirrede i sommer om en sammenlægning af Maersk Tankers og Torm, men det er stadig helt åbent, hvor Torm ender.