Renteindtægterne går i den forkerte retning for Sydbank

Sydbank har leveret et pænt regnskab for første kvartal, der dog ikke er så stærkt, når det kommer til nettorenteindtægter og prioritetsudlån.

Læs mere
Fold sammen

Det vurderer Thomas Eskildsen, der er aktieanalytiker i Jyske Bank.

- Nettorenteindtægterne bevægede sig i den forkerte retning første kvartal, og der er stadig pres på dem. Det er større end det, vi havde ventet, siger Thomas Eskildsen til Ritzau Finans.

Nettorenteindtægterne faldt til 519 mio. kr. i kvartalet fra 588 mio. kr. i samme periode året før. Også den dalende popularitet for Sydbanks prioritetslån bekymrer Jyske Banks aktieanalytiker.

- Dampen på prioritetslån er gået af. Der var ingen vækst i prioritetslån i dette kvartal, som jo ellers har været den helt store sællert de seneste to år.

- Men vi har set et gradvist fald i salg af prioritetslån over det seneste års tid, og nu er det helt bremset op i første kvartal. Udlånsvæksten var praktisk talt flad og voksede kun med 400 mio. kr., siger han.

Men på volatile poster leverede Sydbank gode resultater. Beholdningsresultatet var i stor fremgang til et plus på 136 mio. kr. mod et minus på 22 mio. kr. et år forinden, og samtidig var der også gode takter, når det kommer til handelsindtægterne.

- Vi har set en fornuftig aktivitet i kvartalet, i forhold til de aktiviteter der genererer handelsindtægter. Vi har set nogle finansielle markeder, som er stimuleret af opsparings- og investeringsaktiviteter, og det har aflejret sig ind i gebyrsiden. Det kan man blandt andet er på indtjeningen fra kapitalforvaltningen, der også er rigtig fin i kvartalet, siger Thomas Eskildsen.

På aktiemarkedet falder Sydbank-aktien 4 pct. til 237,50 kr. onsdag eftermiddag, og det kan hænge sammen med udviklingen i udlån.

- Aktien falder, muligvis fordi investorerne kan være overraskede over, at udlånsvæksten er gået i stå, og måske også at der er pres på nettorenteindtægten, vurderer Thomas Eskildsen, der har en købsanbefaling på aktien og overordnet set mener, at Sydbanks regnskab er tilfredsstillende.

Bankens nettoresultat blev 447 mio. kr. for første kvartal. Til sammenligning landede den i samme kvartal sidste år på 283 mio. kr.

- Kigger man på bundlinjen, er det er flot nettoresultat. Der er et stort overskud, der er fornuftig underliggende vækst i gebyrsiden, og omkostningsmæssigt kom de også fornuftigt ud med en lille spids højere end ventet, siger Thomas Eskildsen.

/ritzau/FINANS