Rengøringsgigant dropper dyrt hovedkontor

En af Københavns dyreste adresser bliver afløst af forstad som hjemsted for hovedkontoret for ISS.

Foto: Illustration: ISS. ISS flytter til sommer fra Indre By til denne Søborg-ejendom tegnet af arkitekterne Dissing Weitling, der også står for en større ombygning.
Læs mere
Fold sammen
Rengørings- og servicekoncernen ISS dropper sit hidtidige hovedkontor på Bredgade, formentlig en af landets dyreste adresser, og flytter til sommer til en lidt mere ydmyg lokalitet i et industrikvarter i Søborg nordvest for København.

"Kontoret i Bredgade har en masse charme og historie, men de mange lange gange og snoede trapper understøtter ikke ISS’ fokus på ’One company – One culture’, og introduktionen af åbne kontorlandskaber vil betyde mange forbedringer for vores ansatte," udtaler koncernchef Jeff Gravenhorst.

Skiftet fra en ældre ejendom med mange enkeltmandskontorer gør det muligt at gå fra cirka 8.000 kvadratmeter i Bredgade til 6.200 kvm, som indtil for nylig husede NNIT, Novo Nordisk-koncernens IT-selskab.

Bliv tilmeldt Berlingske Business-nyhedsbrev om ejendomme og byggeri

Dyr ombygning

Selv om den kommende ISS-bygning blev indviet så sent som i 2007, så bliver den ombygget for "et tocifret millionbeløb" ifølge Bjarne Jensen, partner hos erhvervsmægleren RED, der har formidlet den nye lejeaftale.

Selve ISS-kontoret har kun omkring 140 ansatte, men der skal også være store lokaler til møder og konferencer for besøgende fra hele koncernen, der har over en halv million ansatte i mere end 50 lande.Trods ombygningen sikrer ISS sig betydeligt lavere udgifter i kraft af et lavt energiforbrug og effektive kvadratmeter - og formentlig også i kraft af beliggenheden en halv snes kilometer fra centrum af København.

De Københavnske Ejendomsselskaber ejet af Lars og Niels Lorentz har bygningen i Søborg, mens de nuværende ISS-lokaler i Bredgade er en del af porteføljen i det børsnoterede ejendomsselskab Jeudan. Her håber administrerende direktør Per W. Hallgren at have en ny aftale på plads "hen over sommeren", gerne med en enkelt lejer, men eventuelt fordelt på to-tre lejere.