Renault styrtdykker - razzia udløser frygt for ny skandalesag

Aktierne i den franske bilkoncern Renault får store skrammer på Paris-børsen, efter at der er fremkommet oplysninger om, at de franske myndigheder har gennemført en ransagning hos virksomheden.

Aktierne i den franske bilkoncern Renault får store skrammer på Paris-børsen, efter at der er fremkommet oplysninger om, at de franske myndigheder har gennemført en ransagning hos virksomheden. Fold sammen
Læs mere
Foto: war_
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det franske nyhedsbureau Agence France-Presse, AFP, skriver ifølge Bloomberg News, at der er blevet beslaglagt computere fra bilproducenten, og at det angiveligt sker som led i en undersøgelse af test vedrørende partikeludledning i kølvandet af Volkswagens skandalesag.


Det er en fagforeningsrepræsentant, der har fremsat spekulationerne om baggrunden for myndighedernes razzia.


Aktien i Renault er efterfølgende bakket med 20 pct. Også konkurrenten PSA Peugeot Citroën klarer sig noget værre end det øvrige aktiemarked og falder med 6,9 pct.

Renault oplyser over for Bloomberg News, at selskabet snart vil komme med en pressemeddelelse, men ønsker herudover ikke at kommentere oplysningerne.

De franske myndigheder indledte i september - kort tid efter de amerikanske myndigheders afsløring af Volkswagens snydesoftware i dieselbiler - en stor undersøgelse for at klarlægge, om Volkswagen havde ført sine kunder bag lyset vedrørende udledningerne af farlige partikler fra dieselmotorer. Den undersøgelse er senere blevet udvidet til også at omfatte Renault og PSA Peugoet Citroën, skriver Bloomberg.


Ransagningerne mod Renault fandt angiveligt sted allerede den 7. januar på i alt fire adresser, heriblandt selskabets hovedkvarter.