Rema 1000 skruer ned for væksttempoet

Trods stor efterspørgsel på lavprisvarer skruer sidste års højdespringer Rema 1000 ned for væksten. Ledelsen er absolut ikke tilfreds.

Foto: Christian Als. Rema 1000 åbner langt færre butikker end ventet.
Læs mere
Fold sammen
Den norskejede discountkæde vil åbne langt færre nye butikker i 2009 end først antaget. Kun mellem 5 og 10 butikker forventes åbnet i år i modsætning til sidste års 16 ny åbninger, skriver Jyllands-Posten.

Dermed er der langt op til Rema 1000's ambition om at udvide med op mod 50 butikker i Danmark. Administrerende direktør Henrik Burkal ærger sig:

"Vi er absolut ikke tilfredse med antallet af nyåbninger. Vi vil gerne vokse hurtigt, men ikke for enhver pris. Vi forventede, at et opbrud i markedet ville give os muligheder, men det er ikke sket i det omfang, som vi håbede," siger han.

Høje byggepriser
Når målet ikke er nået, skyldes det dyre byggepriser, mener Henrik Burkal. Samtidig er det svært for discountkæden, at få de rette placeringer. Og endelig har de investorer, der udvikler ejendomsprojekter, sværere ved at låne penge, og det bremser udviklingen.

For Rema 1000, der lejer sig ind i bygninger frem for at eje dem, er det afgørende, at eksterne investorer melder sig på banen. Men Henrik Burkal afviser over for Jyllands-Posten, at kæden har problemer med at finde investorer.

Stadig vækst
Sidste år havde Rema 1000 en vækst i omsætningen på 24 procent til 6 milliarder kroner - branchens højeste. Den nuværende opbremsninger kommer dog ikke til at ændre på kædens langsigtede strategi:

"Det er stadig vores ambition at nå op på omkring 300 butikker i Danmark," siger den administrerende direktør.

Der findes 175 Rema 1000-butikker i Danmark.