Rella Holding overdrager aktier og lukker ned

Rella Holding vil overdrage alle selskabets aktier i Aller Holding til Aller Holding. Kursen tordner op.

Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Såfremt overdragelsen af aktierne gennemføres indenfor den udmeldte tidsplan, og likvidationen iværksættes i umiddelbar forlængelse deraf, vil et forventeligt provenu per aktie i Rella Holding udgøre cirka 77 kr. (svarende til 65 pct. over lukkekursen på aktierne i Rella Holding 12 marts 2015),« oplyser selskabet i en fonsdbørsmeddelelse.

Overdragelseskursen er aftalt til 19.000 kr. per B-aktie i Aller Holding svarende til en samlet overdragelsessum på over 1,7 mia. kr. Overførsel af aktierne skal godkendes på de respektive generalforsamlinger, som begge afholdes 30 april, og forventes at finde sted senest 1. juli i år.

Bestyrelsen anbefaler aktionærerne i Relle Holding at stemme ja til overdragelsen.

Det er bestyrelsens overbevisning, at en afhændelse af aktierne på de aftalte vilkår vil være i alle Rella-aktionærernes interesse, skriver Rella Holding i meddelelsen til fondsbørsen.

Fra Aller Holding har de to største aktionærer, Allerfonden og Susanne Aller, sagt, at de vil stemme for en godkendelse.

»Der er tale om en økonomisk interesse men ikke en aktie med stemmerettigheder i Aller Holding. Så selv om det det repræsenterer mere end halvdelen af aktiekapitalen i Aller Holding, er det ikke noget, der giver indflydelse,« siger bestyrelsesformanden i Rella Holding, Rikke Schiøtt Petersen, til Ritzau Finans.

Den samlede overdragelsessum er på over 1,7 mia. kr. Overførsel af aktierne skal godkendes på de respektive generalforsamlinger, som begge afholdes 30. april, og selve overdragelsen forventes at finde sted senest 1. juli i år.

»Tidspunktet synes belejligt nu. Og der er fundet en ordning, som efter vores opfattelse er i Rellas aktionærerne interesse. Men vi skal høre aktionærerne på vores ordinære generalforsamling i april, siger bestyrelsesformanden.

Det næste skridt er en likvidation af selskabet.

»Det eneste aktiv, Rella Holding har, er B-aktieposten i Aller Holding. Der er et lån for køb af egne aktier - men ellers er der ikke noget i selskabet,« siger Rikke Schiøtt Petersen

Planen om at lukke Rella Holding helt ned har fået fondsbørsen i København til at give selskabet observationsstatus. Det skete inden børsens åbningstid fredag morgen.