Rekordtal fra kontormøbel-producent

Produktionsvirksomhederne begynder for alvor at ryste kriseårene af sig. En af dem er kontormøbelvirksomheden Dencon, der igen i år overrasker i regnskabet.

Møbelvirksomheden Dencon i Skive har fremlagt et rekordregnskab og venter, at stigningen vil fortsætte. Foto: Dencon/Claus Petersen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kontormøbelproducenten Dencon trodser al snak om økonomisk stagnation i provinsen og produktivitetspres. Skive-virksomheden har netop offentliggjort regnskabstal, og de viser, at 2014/15 blev et rekordår.

Dencon A/S har rødder tilbage til 1964 og er i dag styret af Henrik Søgaard Feld, der er både hovedaktionær og administrerende direktør. Virksomheden specialiserer sig i design og produktion af kontormøbler, men havde nogle svære år i forbindelse med finanskrisens udbrud i 2008.

Året efter overtog Henrik Søgaard Feld virksomheden, og stort set lige siden er det gået fremad. Det noterer direktøren sig da også i forbindelse med, at han melder om 2014-rekordomsætning, en bruttoavance på 24 mio. kr. og et driftsresultat på 10 mio. kr.

»Vi tør godt konstatere, at vi er ved at være helt ude af finanskrisens skygge. Gennem hele den svære periode fra omkring 2009 har vi holdt fast i en klar og forhandler- baseret distributionsstrategi. På den måde har vi opnået stor troværdighed, som har givet stærke og loyale samarbejdsrelationer,« siger han i en skriftlig kommentar til regnskabet.

Styrket logistik

De nævnte relationer skal både fastholdes og udbygges. Derfor er planen da også, at Salling-virksomheden skal styrke sin logistik via investeringer, så den blandt andet kan leve op til kundernes krav om fleksibilitet.

Henrik Søgaard Feld forklarer, at investeringerne vil finde sted over en kortere årrække. Resultatet skal gøre det klart for kunder, at Dencon kan levere varen.

»Vores samarbejdspartnere skal trygt kunne stole på, at vi er en troværdig og konkurrencedygtig leverandør mange år ud i fremtiden,« lyder det fra Henrik Søgaard Feld.

Walisisk samarbejde

Virksomheden forventer mere end halvt inde i 2015, at det stigende aktivitetsniveau vil fortsætte op. Blandt andet på grund af, at der også er blevet skruet op for markedsføringsindsatsen på de nord- og central- europæiske markeder, og fordi virksomheden har udvidet sit produktsortiment.

Endelig har Dencon indgået samarbejde med den walisiske møbelproducent Orangebox, der er stærk i de polstrede møbler, og det betyder ifølge direktøren, at virksom- heden nu kan tilbyde kunderne en mere »komplet portefølje«.

»Orangebox har et spændende og meget omfattende produktprogram. Det rækker fra arbejdsstole til konferencemøbler, sofaer og Air-pods, som er små mødelokaler, der kan flyttes i takt med virksomhedens udvikling,« siger Henrik Søgaard Feld og tilføjer:

»Orangebox’ design og finish er meget skandinavisk og nyskabende, så vi ser et stort potentiale i det nye samarbejde.«