Rekordtab for LG-telefoner

Dårligt salg af både mobiltelefoner og fladskærmsfjernsyn presser den sydkoreanske elektronikgigant.

LG satser på succes med sin nye Optimus-serie, som blandt andet omfatter Optimus One med Google Android som styresystem. Arkivfoto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den sydkoreanske elektronikgigant LG Electronics stiller med et rekordstort tab som følge af dårligt salg af avancerede mobiltelefoner og større pres på priserne på fladskærmsfjernsyn.

LG mister terræn til Apple og Samsung på mobilmarkedet, og analytikerne forventer, at også indeværende kvartal vil vise dårlige tal. LGs mobilafdeling leverede et rekordtab på 1,45 milliarder kroner (304 milliarder won) i juli-september, fordi der ikke var tilstrækkeligt attraktive telefoner i handelen. Derfor satser LG nu stort på sin nye Optimus One-telefon, som kører med Googles styresystem Android, samt Optimus 7 med Microsofts Windows.

Også presset på TV-fronten

Markedet for avancerede mobiltelefoner er den del af mobilmarkedet, som er i vækst. Det er derfor afgørende for de store at have populære telefoner klar.

LG er stadig verdens tredjestørste mobilproducent.

På TV-fronten presses LG, der er verdens næststørste producent af fladskærmsfjernsyn, af Sony og Panasonic.

LG gik fra et overskud på omkring fire milliarder kroner for et år siden til et minus på 882 millioner kroner i år. Det svarer til, hvad analytikerne havde forventet.

Ny topchef

Regnskabet er det første, siden Koo Bon-joon overtog ledelsen for en måned siden for at rette skuden op. Han er en del af familien, der grundlagde LG, og ifølge nyhedsbureauet Reuters indleder han alle interne møder med at få deltagerne til at istemme: »Lad os sikre os, at vi bliver nummer 1.«