Rekordsalg af Rolls-Royce

Verden over blev der sidste år solgt 3.757 biler af mærket Rolls-Royce. Det er det største salg i selskabets 108-årige historie. Ifølge Rolls-Royce har selskabet haft danske kunder i 2012.

Der blev solgt 3.575 Rolls-Royce verden over sidste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: JACKY NAEGELEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er godt nok finanskrise, men det afholder ikke rigmænd med rigtig mange penge på lommen fra at købe en bil af den absolut dyreste slags.

Engelske Rolls-Royce har netop annonceret, at firmaet sidste år solgte det højeste antal biler i selskabets 108-årige historie.

Mere præcist blev der sidste år verden over solgt 3.575 eksemplarer af den berømte og prestigefyldte engelske overklasse-bil.

Selskabet skriver selv, at der har været et stærkt salg i en række regioner verden over.

Største fremgang har der været i Mellemøsten, hvor salget er skudt i vejret med lidt over en fjerdedel. Og det er i høj grad oliesheikerne i Saudi Arabien, der har haft travlt med indkøbene.

Salget af Rolls-Royce i det store mellemøstlige land steg med 67 pct. sidste år. I Europa var det tyskerne, som var mest ivrige med en fremgang i salget på 15 pct.

Rolls-Royce vil ikke angive antal af solgte biler i de enkelte lande, men svarer i en mail til business.dk, at der også har været danske kunder i 2012.

Ifølge bilzonen.dk koster en Phantom herhjemme 7,9 mio. kr. for den ”billige” udgave, mens prislisten ræser videre opad til 10 mio. rent for Drophead Coupé. Rolls-Royce er i dag ejet af tyske BMW.