Rekordsalg af nyt computerspil

Det tredje Halo-spil har på 24 timer solgt for næsten 900 millioner kroner. Men der er - i bogstaveligste forstand - ridser i lakken.

Et af verdens mest solgte computerspil, Halo, ser ud til at fortsætte succesen. På 24 timer har det solgt for næsten 900 millioner kroner.

Det er Microsoft, verdens største softwareproducent, der står bag »Halo 3«, den tredje del af sagaen - og den hidtil mest indtjenende på kort tid. Allerede nu har Halo 3 slået indtjeningsrekorden, som tredje film om superhelten Edderkoppen (på engelsk: Spiderman) hidtidig havde spundet sit net om.

Der var direkte kø foran forretningerne forud for lanceringen af Halo 3 i USA, men ikke alt var lutter idyl.

Rapporter om ridsede skiver kom hurtigt frem, og Microsoft lovede straks at ombytte dem - uden omkostninger for kunden. Der kan dog gå op til to uger, før den nye skive er fremme, og det huer ikke de professionelle spillere.

Halo 3 er nemlig meget vigtig for Microsoft, der gerne vil have sin spillemaskine Xbox 360 mere udbredt. Den er i hård kamp mod Sonys nye Playstation 3, som heller ikke har det helt så godt på salgskurverne som ønsket. Nintendos Wii-spillemaskine har taget langt større markedsandele, end både Microsoft og Sony kunne ønske sig.

Halo 3 kan også spilles over Internet. Det havde 1,4 millioner mennesker prøvet i det første døgn.