Rekordresultat i Haldor Topsøe

Ingeniørvirksomheden Haldor Topsøe har ambitiøse vækstmål og kan igen præsentere et regnskab med rekorder. Men foreløbig er det indtjeningen, der stiger mest.

Afdøde Haldor Topsøe med katalysatorer Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den legendariske ingeniør og iværksætter Haldor Topsøe gik bort den 20. maj sidste år. Kun fire dage fra sin 100 års fødselsdag. Han ville have glædet sig over, hvordan økonomien fortsat udvikler sig i hans livsværk.

Ingeniørkoncernen Haldor Topsøe A/S har en ambitiøs målsætning om at nå en omsætning på 30 milliarder kr. i 2025. I 2013 tog virksomheden et beskedent skridt på vejen, da salget steg med 2 pct. til 5.348 mio. kr.

Omsætningen fra katalysatorer voksede betragteligt i 2013 sammenlignet med året før, men det blev modvirket af en nedgang i omsætningen for teknologi, og derfor blev den samlede stigning på årsbasis noget lavere, end ledelsen havde forventet.

Indtjeningsmæssigt gik det langt bedre, eftersom driftsresultatet voksede med hele 18 pct. til 701 mio. kr., mens nettoresultatet steg med en tredjedel til 553 mio. Væksten i indtjeningen er sket på trods af, at lønkontoen i løbet af 2013 er vokset med 235 nye medarbejdere, så koncernen nu er oppe på 2.430 ansatte.

2013 var det andet år efter implementeringen af Topsøes ’30 i 25’-vækststrategi, som skitserer, hvordan virksomheden skal nå omsætningen på 30 milliarder kr.  ved at udvide Topsøes eksisterende forretning til nye markeder og opbygge helt nye forretningsmuligheder og kompetencer.

»Realiseringen af denne strategi er den vigtigste opgave for os i de kommende år. I 2013 tog vi et vigtigt skridt ved at få en række operationelle rammer på plads i virksomheden, der skal understøtte strategien. Vi styrkede desuden vores finansielle beredskab og gennemførte store investeringer i forskning og udvikling, produktionskapacitet, forretningsudvikling og en væsentlig udvidelse af medarbejderstaben,« skriver  Haldor Topsøes koncernchef,  Bjerne S. Clausen i en kommentar til regnskabet.

Topsøes ambitiøse vækstplan skal realiseres gennem en en række lukrative forretningsområder med et højt vækstpotentiale.

»Vores katalysatorer og teknologier kan bidrage til at løse presserende globale problemer, når det gælder miljø, energi og fødevareforsyning. Især i verdens nye økonomier skaber voksende miljøregulering kombineret med udvidelsen og moderniseringen af kemikalie-, raffinaderi- og energibrancherne vækstmuligheder. Men også på modne markeder som Nordamerika ser vi muligheder på grund af det seneste boom inden for skifergas,« fortæller Bjerne S. Clausen.