Rekordresultat for »kolonialmajoren« bag Rema 1000 og 7-Eleven

Den norske ejer af supermarkeder og kiosker opnåede sit hidtil bedste resultat.

Arkivfoto. Odd Reitan, miliardær og stifter af Rema 1000. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Reitangruppen, som både ejer Rema 1000 og driver 7-Eleven kiosker i hele Skandinavien, havde en omsætning på 74 milliarder danske kroner i 2016 - en fremgang på tre milliarder kroner fra 2015.

De kontante pengestrømme fra driften blev 4,3 milliarder kroner og driftsresultatet 3,3 milliarder kroner. Resultat før skat landede på 6 milliarder kroner. Det inkluderer udbytte og gevinst fra salget af ejerandele i Axfood på 2,8 milliarder.

»Min drivkraft er at bygge solide selskaber og værdifulde arbejdspladser. Nøglen til gode resultater er dygtige folk med vilje til omkostningsfokus i en tid, hvor vi udvikler os kraftigt,« siger stifter og direktør Odd Reitan, som selv kalder sig »kolonialmajor«.

Fra Reitangruppen peges der også på, at koncernen vokser internationalt, og at man nu har 38.000 arbejdspladser i syv lande.Siden nytår har der været en del støj omkring Rema 1000 og den såkaldte bedste-ven-strategi med få, store leverandører, som af eksperter er blevet kaldt en dristig strategi. Mandag præsenterede Aftenposten det, som blev omtalt som katastrofetal for Rema 1000 i Norge i februar.

2016 blev imidlertid ifølge Reitangruppen et godt år for dagligvarekæden.

Aldrig før har Rema 1000 solgt så mange varer, og driftsresultatet steg en smule til 1,9 milliarder kroner. Totalomsætningen steg 3,5 milliarder kroner til 56 milliarder kroner.

»I Norge har vi positioneret os for videre vækst i årene, som kommer. Vi har taget markedsandele i et krævende marked, som er gået fra fire til tre dagligvareaktører. Det viser os, at vi jobber med de rette ting, og at vi har lagt gode og langsigtede planer for vejen frem,« siger administrerende direktør i REMA 1000, Ole Robert Reitan i en pressemeddelelse.

Convenience, hvor blandt annet Narvesen og 7-Eleven hører under, leverede rekordresultater i fjor. Totalomsetningen endte på 13 milliarder kroner (fremgang fra 12,8 milliarder i 2015),  og driftsresultatet endte på 479 millioner kroner.

Uno-X Gruppen omsatte for 7 milliarder kroner - et fald fra 7,9 milliarder kroner i 2015.