Rekordregnskab hos Royal Unibrew forgylder aktionærerne

Rekordhøj omsætning og aktiekurs belønner Royal Unibrews aktionærer med både udbytte, tilbagekøb og aktiesplit. En del af succesen skal findes i bryggeriets køb af finske Hartwall.

Aktionærerne hos Royal Unibrew skummer øllen efter rekordhøj omsætning og resultat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

Aktionærer i Royal Unibrew kan se frem til en aktiedreven tretrinsraket.

Efter et årsregnskab med rekordhøj omsætning på over 6 milliarder danske kroner, betaler det danske bryggeri sine aktionærer et udbytte på 34 kroner pr. aktie. Samtidig vil selskabet frem til 1. marts 2016 tilbagekøbe aktier for 350 mio. kroner, samt foretage et aktiesplit i forholdet et til fem. Ændringen forventes at få effekt fra juni i år.

Indtil nu har den største udbytteudbetaling været 24 kr. pr. aktie for regnskabet i 2012, og analytikere havde i år forventet et udbytte på 30 kr. Sidste år udbetalte bryggeriet ingen penge til aktionærerne og investerede i stedet i overtagelsen af det finske bryggeri Hartwall.

Med Hartwall er Royal Unibrew ikke kun næststørst i Danmark, men også Finland, og opkøbet ligger til grund for en stor del af den øgede omsætning.

En øget driftsmargin på 13,6 pct. mod sidste års 12,5 pct., vidner også om, at Royal Unibrew blevet bedre til at skumme øllen i deres forretning. Til sammenligning har konkurrenten Carlsberg en driftsmargin på 8 pct. inklusive ekstrarordinære poster, der dog er ramt af russiske strabadser.

Optimistiske forventninger

Driftsresultatet for 2014 er med 1.130 mio. kr. - 826 mio. kr. fraregnet Hartwell - ligesom omsætningen rekordhøj, hvilket afspejler sig i en bundlinje på 624 mio. kr. Og Royal Unibrew regner med at kunne holde både omsætning og overskud i 2015.

Her forventes en omsætning på omkring 6 milliarder kr., og et driftsresultat på mere end 1 milliard kr. Det på trods af, at bryggeriet forventer et svagt faldende marked, blandt andet som følge af et højt finsk afgiftsniveau.