Rekordoverskud på madkasser giver 40 millioner til ejerne

Det går strygende for fødevarevirksomheden Aarstiderne, der har næsten dobbelt så stort overskud i 2014 som året før. Nu får ejerne millionudbetaling.

Foto: Morten Germund. Annette Hartvig Larsen er en af bagmændene bag Aarstiderne.
Læs mere
Fold sammen

Danskerne vil have økologiske grøntsager til dørtrinnet. Det mærker virksomheden Aarstiderne, der for andet år i træk fremviser flot fremgang i overskuddet. Det giver gevinst på 40 millioner kroner over to år til ejerne, skriver Børsen fredag.

Medstifter i Aarstiderne, Thomas Harttung, er hovedaktionær og høster dermed den største gevinst. Medstifter Søren Ejlersen, Administrerende direktør Annette Hartvig Larsen og andre sidder på 30 procent, mens en hollandsk kapitalfond med navnet Triodos Organic Growth Fund sidder på resten. De får altså del i udbetalingen på 40 millioner, som blandt andet kommer fordi Aarstiderne har præsteret en flot og konstant vækst i forretningen de seneste år.

»Det går godt, men vi er bittesmå i forhold til andre fødevareleverandører. Hvis vi bliver ved med at lave noget, der er interessant, er der masser af plads til at vokse,« siger direktør Annette Hartvig Larsen.

Aarstiderne har fundet en solid forretningsmodel, og danskerne vil øjensynligt have flere grøntsager og madkasser fra Aarstiderne. I 2014 steg omsætningen til 368 millioner fra 300 millioner året før, og væksten kommer især af, at de nuværende kunder køber større og dyrere pakker fra firmaet.

Overskuddet er næsten fordoblet fra 2013 til 2014, hvor Aarstiderne har overskud på 21,5 millioner kroner. Aarstiderne forventer selv, at væksten fortsætter og, at overskudsgraden som minimum kan fastholdes.