Rekordlavt hackerbesøg i Danmark

I april blev det laveste antal danske netsteder i syv år overtaget af hackere.

Hver måned trænger hackere ind på danske netsteder og udskifter siderne med deres egne budskaber. Aprils tal er dog rekordlavt. Arkivfoto: Shuttestock/Scanpix Fold sammen
Læs mere

Kun 84 danske netsteder blev i april overtaget af hackere. Det er det laveste antal i syv år.

Det oplyser IT-sikkerhedsorganisationen DK-CERT, der overvåger den danske del af Internet, på baggrund af internationale opgørelser.

Angrebene er af typen, hvor hackere trænger ind på den server, hvor netstedernes indhold ligger, og typisk udskifter forsiden og muligvis også andre sider med deres eget politiske og/eller religiøse indhold.

Halvdelen af aprils angreb var masseangreb. Her har hackerne fundet bagdøren til nethoteller, som huser mange forskellige netadresser. 13 af de 84 netsteder, som blev ramt, blev således overtaget i ét hug.

Hackere er fortsat blandt de største trusler

I marts blev 378 danske netadresser overtaget af hackere. I februar faldt 325 netadresser i hackernes kløer. I en lang periode har omkring 150 danske netsteder hver måned været ramt.

30. april var der registreret i alt 1.331.910 danske netadresser, altså med ».dk« som efternavn, hos DK-Hostmaster, som er ansvarlig for alle ».dk«-adresser. Det er omkring 1.000 flere end ved årsskiftet.

Hackerne er dog stadig mere end almindeligt aktive. Angrebsmålene er bare nogle helt andre end at nedlægge almindelige netsteder. Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste har således hackerangreb mod navnlig væsentlig, dansk infrastruktur på top 10-listen over de største trusler mod Danmark.