Rekordhøst forude for sukker

En god start på sukkerroernes vækstsæson giver forventning om rekordhøst. Det er der både fordele og ulemper evt. for sukkerproducenten Danisco.

Det vurderer Danisco på baggrund af den første roehøstprognose.

Den gode start på vækstperioden kombineret med sommerens store nedbørsmængder har betydet, at sukkermængden pr. hektar slår alle rekorder, men en rekordhøst betyder samtidig udsigt til en samlet sukkerproduktion, der ligger væsentligt over koncernens totale EU-kvote.

EU's sukkermarkedsordning fra sidste år betyder, at sukker produceret over kvoten blive overført som kvotesukker for næste år eller blive anvendt til andre formål end fødevarer. Daniscos sukkerdivision har dog gennem de seneste år øget satsningen på non food-området og har oparbejdet en platform inden for det segment.

Prøveoptagningen ændrer dog ikke ved forventning til sukkeraktiviteternes indtjening for indeværende regnskabsår pga. de ændrede regler i EU's sukkermarkedsordning, noterer Danisco. Danisco har kvoter på i alt 929.000 ton fordelt i Danmark, Sverige, Tyskland, Finland og Litauen.

(RB-Børsen)