Rekord i lånetilbud i februar

I februar gav realkreditinstitutterne 54.236 lånetilbud. Antallet af lånetilbud fortsætter dermed på samme høje niveau som i januar.

Foto: Martin Ballund

I februar gav realkreditinstitutterne 54.236 lånetilbud. Antallet af lånetilbud fortsætter dermed på samme høje niveau som i januar.

Det viser tal fra Realkreditrådet.

Gennemsnittet sidste år var over 20.000 og året før under 20.000, mens det i både januar og februar i år har ligget over 50.000.

- Februar har budt på et usædvanligt højt antal lånetilbud i forhold til det, vi normalt ser i februar. Sammenlignet med samme måned sidste år blev der givet 42.000 flere lånetilbud i år, og vi skal helt tilbage til 2005 for at finde en februar med et ligeså stort antal forespørgsler. Der er altså tale om en ekstraordinær stor interesse for at optage og omlægge lån, siger direktør i Realkreditrådet Ane Arnth Jensen.

Ofte vil måneden efter en opsigelsesfrist have få lånetilbud, men det er altså ikke tilfældet for februar 2015.

- Presset på kronen og det deraf følgende rentefald har fastholdt interessen for konverteringer i februar. Der har været stor omtale af de lave renter igennem hele januar, og med åbningen af 30-årige obligationer med en rente på 1,5 pct. i starten af februar er omtalen ikke blevet mindre. Det kan have medført, at endnu flere har undersøgt muligheden for at opnå en lav rente, afslutter Ane Arnth Jensen.