Rekord i international trafik forgylder lufthavn

Efter måneder med rekord i passagertal og succes med vækststrategi har Københavns Lufthavne ny højere forventninger til 2013.

Foto: Nikolai Linares.
Læs mere
Fold sammen
Der er igen blevet skrevet historie for Københavns Lufthavne denne sommer. Syv millioner mennesker bevægede sig igennem lufthavnen. Med den travleste sommer nogensinde har Københavns Lufthavn ramt et solidt vækstniveau i de første ni måneder af regnskabsåret. 

Det får lufthavnen til at opjustere sine forventninger for 2013. 
 
Forventningerne har ellers tidligere været lidt lavere. Lufthavnen har ikke troet på, at man ville nå et niveau som i 2012, hvor man fordoblede overskuddet. Men efter regnskabet for tredje kvartal er kigget igennem, kan lufthavnen nu konstatere, at der er grund til at forvente lidt mere af regnskabet for 2013. Administrerende direktør i Københavns Lufthavne Thomas Woldbye, er positiv over det foreløbige regnskab. 

»Vi er godt tilfredse med der, hvor vi er nået til i år. Dettyder på, at den strategi vi har lagt indtil videre virker. Og det er detvigtigste for os. For det betyder, at den plan, der ligger foran os formentligogså er den rigtige,« siger han. 

Københavns Lufthavne havde en passagervækst på 3,2 procent i årets første ni måneder. Indtil videre lander passagertallet på 18,4 mio. Der er især de syv millioner passagerer, der strømmede igennem lufthavnen i sommermånederne, der giver et positivt aftryk. 
 
Det kan ses på omsætningen, der stiger med 3,8 pct. Resultatet før skat er steget med 1,7 pct og lander på 933,9 mio. kr.. I 2012 landede Københavns Lufthavne på et resultat før skat på 918,4 mio. kr. Det er det niveau, som lufthavnen nu forventer, at man vil nå i 2013. 

Det er stadig den internationale trafik, der driver vækstmotoren. Det ser man blandt andet som et tegn på, at lufthavnens strategi World Class Hub indtil videre viser sig at være effektiv.  

Ifølge Thomas Woldbye har lufthavnens projekter med et nyt hotel og flere udbygninger været med til at skabe vækst i passagertallene. Han mener, at det er vigtigt at følge med udviklingen og gøre sig attraktive over for både passagerer og luftfartselskaber. »Det giver dem ro i maven, når de kommer her, fordi vi harlagt os fast på at lave de udbygninger, der skal til for at skabe mere plads. Deter vigtigt, så luftfartselskaberne ved, at der også er plads om fem og ti år,« siger han og forklarer, at Københavns Lufthavne de seneste år har lagt en stor del af overskuddet i investeringer, og det vil fortsætte fremover.