Reklamer fra Danske Spil vildleder danskerne

Det er vildledende, når sloganet »Til glæde og gavn« bliver brugt i reklamer for Danske Spil, mener Forbrugerombudsmanden og Spillemyndigheden. Danske Spils direktør afviser kritikken.

Forbrugerombudsmandens kritik går på, at ordene »til gavn« refererer til, at en del af Danske Spils overskud går til idrætten og andre almennyttige formål. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Lindgren
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske Spil vildleder danskerne med sloganet »Til glæde og gavn«.

Det mener Forbrugerombudsmanden og Spillemyndigheden, som er statens kontrolorgan på spilområdet.

Det skriver Politiken.

»Det er Forbrugerombudsmandens opfattelse, at anvendelsen af sloganet »Til glæde og til gavn« i forbindelse med spil udbudt af Danske Licens Spil A/S er vildledende og egnet til mærkbart at forvride forbrugernes økonomiske adfærd på markedet i strid med markedsføringsloven,« skrev Forbrugerombudsmanden sidste forår til det statsejede spilleselskab ifølge dokumenter, som Politiken har fået aktindsigt i.

Forbrugerombudsmandens kritik går på, at ordene »til gavn« refererer til, at en del af Danske Spils overskud går til idrætten og andre almennyttige formål. Det gælder dog kun provenuet af lottospil, og ikke penge fra Oddset, Tips, Poker og internetkasino.

Ole Thyssen, som er professor i virksomhedsetik ved CBS, siger til avisen, at når danskerne køber Oddset, så lindrer det deres dårlige samvittighed, fordi man tror, at det gavner kultur og sport.

»Men det er da falsk markedsføring, hyklerisk, for ikke at sige direkte løgn, når man i en ren reklame for Oddset bruger ordene »Til glæde og til gavn«, siger han.

Danske Spil er uenig i afgørelserne omkring sloganet og er nu i dialog med myndighederne. Derfor kan de fem ord »Til glæde og gavn« stadig bruges i reklamer, og derfor her Forbrugerombudsmanden endnu ikke taget nogen retslige skridt.

Direktør for Danske Spil H.C. Madsen siger til Politiken, at han i høj grad mener, at hver eneste overskudskrone fra Danske Spil går til gavn. Han mener desuden, at ansvaret for reklamerne ligger hos reklamebureauerne.