Reklamebranchen er for dårlig til at tjene penge

DRRB Branchestatistik for 2006 viser, at den positive udvikling for branchen fortsætter – dog i et lavere tempo end tidligere. Branchen lider generelt under manglende penge til investering, siger brancheforeningen.

2005 var året, hvor flere års økonomisk nedgang blev vendt til det positive i den danske reklamebranche. Bruttoavancen – som groft fortalt er et udtryk for, hvor meget en virksomhed kan tage for sine varer - steg med 4 procent.

I år 2006 fortsætter de gode takter – dog i et lavere tempo: Bruttoavancen steg med yderligere 1 procent, mens resultatet af den primære drift i forhold til bureauindtægten gennemsnitlig er steget 11 procent i 2006.

Det viser Danske Reklame- og Relationsbureauers Brancheforenings (DRRD) branchestatistik for 2006, der har set på medlemmernes udvikling sidste år.

"Samlet set viser resultaterne for 2006, at bureauerne udvikler sig i den rigtige retning, og det er positivt. Men det er stadig ikke godt nok," siger formand for DRRB Jette Nejstgaard og uddyber:

"Avancen er generelt for lav. Vi skal blive bedre til at tjene penge. Branchen tjener ikke nok til, at det giver en fornuftig udvikling, for der er ikke penge nok til at investere hos de traditionelle bureauer," siger Jette Nejstgaard.

Hvordan skal branchen blive bedre til at tjene penge?

"Vi må blive endnu bedre til at dokumentere den ydelse, som vi rent faktisk leverer," siger hun og peger på DRRBs "Advertising Effectiveness Award" som et eksempel på, hvordan man kan arbejde med dokumentation i branchen.

Nu kommer den digitale bølge

Næste skridt for branchen – og et vigtigt et i forhold til at tjene penge – er skridtet ind i den digitale verden:

"Vi har rationaliseret helt ind til benet - det er simpelthen ikke muligt at skære mere, så nu skal der nye veje til. Det ved branchen godt. Kunderne vil have andet og mere end de traditionelle kerneydelser," siger Jette Nejstgaard og peger på, at branchen er begyndt at ansætte medarbejdere med nye kompetencer særligt på det digitale område.

"Branchen styrker sig inden for den nye medievirkelighed, hvor fokus bliver på mange forskellige platforme frem for de traditionelle TV og Print," siger Jette Nejstgaard med særlig henvisning til hele det digitale område.