Rejsekortet ser potentiale i kontantløst samfund

De 1,6 mio. daglige brugere af Rejsekort gør, at rejsekortet har potentiale til at komme ind på betalingsmarkedet.

Foto: Liselotte Sabroe. Bjørn Wahlsten, administrende direktør for Rejsekort, ser et stort potentiale i det kontantløse samfund.
Læs mere
Fold sammen

Når Fynbus bliver tilsluttet i efteråret 2016, så forventes antallet af rejsekort at stige til 2 mio. I Hongkong blev et rejsekort lanceret i 1997, og i dag er der over 28 mio. kort, som kan bruges både til handel online eller på byens restauranter. I Hongkong kommer kortet også som et simkort til smartphones til kontaktløs betaling.

Det skriver Dagbladet Børsen.

- 2 mio. daglige brugere er interessant i sig selv, og vi har løbende en dialog om, hvordan vi kan udnytte potentialet. (...) En eventuel videreudvikling, som de har gjort med rejsekortet i Hongkong, vil kræve en anden tilladelse, nogle nye kompetencer og en mere omfattende kontrol, siger Bjørn Wahlsten, administrende direktør for Rejsekort.

I dag er der 94 mia. kr. i kontanter i omløb i Danmark, hvoraf halvdelen antages at være en del af den sorte økonomi. Jonas Hedman, lektor og ekspert i betalingsteknologi ved CBS, mener at det kontantløse samfund er nært forestående. Ifølge ham vil et kontantløst samfund have bedre produktivitet, mindre kriminalitet og derved lavere forsikringspræmier. Desuden vil forbruget og dermed skatteindtægterne øges. Hos Danmarks Nationalbank er der dog ingen planer om udelukkende digital valuta.