Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
»Det kan ikke passe, at rejsekortet bliver udsat for den ene forsinkelse efter den anden. Derfor er min tålmodighed nu brugt op. Jeg har fået undersøgt, om kortet kan virke, og det kan det. Derfor er det nu eller aldrig,« fastslår Hans Christian Schmidt, der samtidig understreger, at hvis ikke leverandøren af rejsekortet, konsortiet East-West Denmark, senest den 1. december siger ok til at få projektet sat i gang, vil det være slut.
»Vi kan se, at det er muligt at indføre en foreløbig version nu, derfor må vi forlange, at det sker nu. Man har indføjet en katapult i kontrakten, så den kan siges op, men jeg håber ikke, at det kommer så langt,« lyder det fra ministeren, der lægger en stor del af ansvaret for de utallige forsinkelser på leverandøren, East-West Denmark.
Det er konsulentfirmaet Gartner, der for Transportministeriet har lavet et såkaldt "Review af rejsekortet" og her konkluderer man, at rejsekortet kan virke.
Det store tilbageværende problem er, hvordan betalingen for at rejse rundt i Danmark skal fordeles mellem de forskellige trafikselskaber og DSB. Men rent teknisk kan det lade sig gøre at indføre et elektronisk kort, der automatisk giver kunden den billigste pris, fastslår undersøgelsen.
Derfor kan de tusindvis af danskere, der hver dag tager bus, tog, metro eller S-tog - formentlig - meget snart se frem til at slippe for selv at købe en billet. Det vil rejsekortet nemlig automatisk klare. Ifølge transportministeren skal rejsekortet være landsdækkende senest i 2012.
Indtil videre han man - på grund af de gentagne forsinkelser - lavet fire tillægsaftaler om levering af rejsekortet og er nu i gang med den femte.