Rejsekortet koster fransk producent over én milliard

Franske Thales har endnu ikke leveret den endelige version af Rejsekortet. Det har kostet selskabet én milliard kroner i form af dagbøder og kompensation til Rejsekort A/S.

Foto: Betina Garcia. Foto: Betina Garcia, Scanpix
Læs mere
Fold sammen

Den franske teknologikoncern Thales er mere end seks år forsinket med den endelige version af rejsekortet. Det koster selskabet over en milliard kroner i form af kompensation og dagbøder, skriver Børsen.

Rejsekortet og Thales indgik i 2005 en aftale om, at rejsekortet skulle være færdigproduceret i 2009. Efter planen vil den endelige levering først ske ved årets udgang. Seks gange er slutdatoen blevet udskudt.

Den manglede levering på rejsekortet har betydet, at DSB og trafikselskaberne måtte fastholde de traditionelle billetter og pap-klippekort længere end planlagt. Det har kostet Rejsekort A/S dyrt.

»Indtil nu har Thales betalt over 500 millioner kroner i kompensation. P.t. er der en dagbod, der har nået maksbeløbet, fordi de ikke har leveret slut-leverancen endnu. Og vi har derudover stillet relativt store erstatningskrav for deres næste forsinkelse,« siger adm. direktør i Rejsekort A/S, Bjørn Wahlsten, til Børsen.

Rejsekortet bruges i dag til 1,5 millioner rejser hver uge.