Regnskabsrod i iværksætter og tidligere Jubii-direktørs virksomheder

Ulovlige aktionærlån og manglende overholdelse af bogføringsloven har karakteriseret Pernille og Peter Lundsgaards virksomheder gennem årene. »Jeg regner med at blive erklæret personligt konkurs,« siger Peter Lundsgaard.

Peter Lundsgaard ejede Dagens Bedste samt nogle datterselskaber sammen med sin hustru, Pernille Lundsgaard, via deres fælles holdingselskab PPPL ApS. Frem til konkursen har parrets virksomheder været karakteriseret af mange revisoranmærkninger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tidligere Jubii-direktør Peter Lundsgaard har haft en flot karriere som superiværksætter, men nu er han tæt på personlig konkurs, oplyser han over for Berlingske.

»Jeg hæfter personligt for et tocifret millionbeløb, jeg er skamfuld og ked af det, og jeg er arbejdsløs,« siger han.

Peter Lundsgaard har en fortid som medejer af og direktør i Jubii, hvor en af de tidligere medejerne i øvrigt var Bent Jakobsen, som netop har købt aktiverne i Dagens Bedste ud af konkursboet.

Peter Lundsgaard ejede Dagens Bedste samt nogle datterselskaber sammen med sin hustru, Pernille Lundsgaard, via deres fælles holdingselskab PPPL ApS. Frem til konkursen har parrets virksomheder været karakteriseret af mange revisoranmærkninger. Dagens Bedstes årsregnskab for 2014 afslører, at ejerne fik ulovlige aktionærlån, ikke angav moms korrekt og ikke overholdt bogføringsloven. Også i 2013 blev der ydet ulovlige aktionærlån.

»Jeg er nok lidt for meget et rodehoved,« lyder Peter Lundsgaards kommentar. »Jeg er mere iværksætter, end jeg er driftsmand.«

Sammen med hustruen Pernille drev han også selskabet Amine, som har udgivet online-magasiner. I 2010 anførte revisor, at det ikke var muligt at udføre revisionen, fordi selskabets bogføring ikke gav et pålideligt grundlag for udarbejdelse af årsregnskabet.

Derudover blev der ydet lån til anparthaver og bogføringsloven blev ikke overholdt samtidig med, at der ikke blev indberettet moms og skat korrekt og rettidigt. Lignende kritik blev fremført i 2011-regnskabet. Også i 2012 blev der ydet ulovlige aktionærlån, og i 2014 bemærkede revisor, at selskabet havde tabt sin kapital og ikke kunne fremvise underskrevne revisionsprotokoller fra tidligere år.