Regnskab: DONG Energy holder den gode kurs

DONG Energy fastholder den gode kurs i sit regnskab for årets ni første måneder. Driftsresultat og bundlinje vokser, og dermed har topchef Henrik Poulsen kurs mod sit første positive årsregnskab.

Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks største energiselskab, DONG Energy, fortsætter de pæne takter og leverer et solidt regnskab for årets ni første måneder.

Selskabet kan notere sig en driftsindtjening på 14,8 mia. kr. mod 13 mia. kr. sidste år. Endnu bedre ser det ud på bundlinjen, som er vokset fra 867 mio. kr. i de første ni måneder af 2014 til nu 3,2 mia. kr.

»Selskabet fortsatte med at udvikle sig i henhold til vores forventninger i 3. kvartal, og vi er meget tilfredse med forretningens operationelle og finansielle udvikling,« skriver koncernchef Henrik Poulsen i regnskabet.

Omsætningen på koncernplan steg ligeledes fra knap 50 mia. kr. til nu 55 mia. kr.

DONG Energy består af fire forretningsben, og hvis man dykker ned i hvert enkelt, så er det stadig olie- og gasforretningen, der trækker DONGs driftsresultat frem. Her er man gået fra 6,3 mia. kr. til 8,0 mia. kr. på trods af, at olieprisen har været rundt regnet det halve af, hvad den var i 2014.

Derimod kan DONGs Wind Power-afdelingen ikke helt leve op til 2014-resultatet. I vindafdelingen er driftsresultatet på EBITDA-niveau faldet med 784 mio. kr., hvilket ifølge DONG skyldes de delvise frasalg af Westermost Rough samt London Array i 2014, der bidrog til et ekstra godt resultat.

DONG skriver dog samtidigt i sin regnskabsrapport, at koncernens forbedrede EBITDA er hjulpet godt på vej af højere produktion fra havvindmølleparkerne. Desuden er DONGs 5,8 mia. kr. store, delvise frasalg af Gode Wind 1-parken i Tyskland endnu ikke færdiggjort. Denne transaktion forventes gennemført i andet halvår af 2015, og når den kommer på bøgerne, vil EBITDA-resultatet for året mere end indhente 2014-niveauet.

DONGs administrerende direktør havde i første omgang håbet, at årsregnskabet for 2014 skulle være hans første med sorte tal på bundlinjen. På grund af store nedskrivning i olie- gasforretningen blev dette dog ikke tilfældet, men med dagens regnskab virker det så sikkert som strøm i kontakten, at Henrik Poulsen får sin sorte bundlinje i et årsregnskab, når det offentliggøres engang i det nye år.

DONG fastholder sine forventer til året. Disse forventninger blev opjusteret ved halvårsregnskabet.

Dong

I mio. kr. 3. kvt 2015 3. kvt 2014 Ændr.
i pct.
Omsætning 17294 14048 23%
Driftsresultat 2031 517 293%
Nettoresultat 458 -573
Egenkapital 61533 51543 19%
Antal ansatte 6683 6452 4%