Regning for TV 2 ryger ud til danskerne

TV-seerne kommer til at betale regningen for, at TV 2 fra januar bliver betalingskanal. Og seertallet vil derfor med vished falde, mener Boxer, som står for at levere signaler til alle med stueantenne.

TV 2 bliver fra januar 2012 betalingskanal. Regningen går direkte ud til seerne. Arkivfoto: Claus Fisker, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regningen for, at TV 2 fra januar 2012 bliver en betalingskanal, bliver sendt videre til kunderne.

Det står klart, efter at Boxer, som har ansvaret for, at alle danskere med stueantenne kan se fjernsyn, har indgået aftale med TV 2 om at distribuere kanalen videre.

Priser klar om tre-fire uger

»Boxer er i den situation, at når der kommer ekstra omkostninger, må vi give dem videre til kunderne, for vi er markedets billigste og har ikke fede margener. Så, ja, der kommer en eller anden prisstigning,« siger Steen Ulf Jensen, administrerende direktør for Boxer, til Business.dk.

Han forventer, at Boxer om tre-fire uger kan melde de præcise priser ud.

Politikerne på Christiansborg står bag beslutningen om at gøre TV 2 til en betalingskanal fra januar 2012. Den politiske aftale slår fast, at de TV-leverandører, der ønsker at sælge TV 2 til deres kunder, skal betale 10 kroner pr. husstand om måneden i 2012 og 12 kroner i 2013 og 2014, hvor den nuværende aftale udløber.

Boxers aftale er den første af slagsen, men alle øvrige TV-leverandører - f.eks. kabel-TV-selskaberne YouSee og Stofa - er i forhandlinger.

Nogen vil vælge TV 2 fra

Boxer, som lige nu har 80.000 kunder med Nordjylland og Storkøbenhavn som tungtvejende punkter, vil lade TV 2 indgå i de pakkeløsninger, som allerede sælges, men det skal også være muligt at tilkøbe TV 2 alene.

Hvad forventer I af salget?

»Den, der kunne give mig svaret, ville jeg betale rigtigt godt. Men jeg forventer ikke, at alle går med over. Nogen har holdninger til, at de kun vil betale licens, og TV 2 er ikke en del af licensen. Men jeg håber og regner med, at rigtigt mange kommer med over,« siger Steen Ulf Jensen.

Men der vil blive færre TV 2-seere fra januar.

»Ja, det vil der med stor sikkerhed,« understreger Boxer-direktøren.

Hvis man efter 1. januar 2012 vil se TV 2 og har forbindelse gennem en stueantenne, skal man være kunde hos Boxer. Man kan enten vælge mellem fire TV-pakker eller købe et programkort hos Boxer, som udelukkende giver adgang til TV 2 - ud over de gratis DR-kanaler, som fortsætter som gratis.

Nyt TV-signal fra januar

Men samtidig ændres det danske TV-signal for alle kanaler. Det betyder rent teknisk, at fjernsynet eller den digitale modtagerboks til ekstra- og betalingskanalerne skal kunne forstå MPEG4-standarden.

Der skal et kort til for hvert fjernsyn, som man ønsker at kunne se TV 2 på.