Registrering af lobbyister rejses politisk

PR-bureau vil samle bureauer uden om brancheforeningen og rejse spørgsmål om registrering af lobbyister over for Folketinget.

Direktør og Partner i kommunikationshuset Geelmuyden-Kiese, Peter Goll. PR-foto. Fold sammen
Læs mere
Kommunikationshuset Rostra lancerede tidligere i dag på Buiness.dk et forslag om, at politiske lobbyister skal registreres i Danmark - som man kender det fra f.eks. USA og EU.

Formanden for PR-bureauernes brancheforening Nils Rasmus Hansen afviste helt kontant ideen, da han "ikke tror en meter på alt det registrering for at være politisk korrekt," som han udtrykte det.

At formanden for PR-branchen har den holdning vækker ikke jubel hos direktør Peter Goll fra Geelmuyden-Kiese

"Kommunikationsbranchen har et image som lukket og fordækt, som det er meget vigtigt at gå gjort op med - og det er kun os selv, der kan gøre det. Jeg forstår ikke, at brancheforenings-formanden afviser ideen. Hvis brancheforeningen ikke kan blive enige om det her, så vil jeg foreslå, at de bureauer, der går ind for registrering af lobbyister, skal gå sammen og komme med et forslag til Folketingets administration og de politiske partier om at indføre det," siger Peter Goll.

Peter Goll fremhæver også, at EU har en regel om registrering af lobbyister.

"Det giver større åbenhed i EU end i Danmark - og vi plejer jo at bryste os af, at det er omvendt. Men vi er faktisk umoderne her i landet, når det kommer til åbenhed," siger Peter Goll.

Rostra Kommunikation vil tage spørgsmålet op på det næste møde i PR-brancheforeningen onsdag 10. januar.