Regionschef bad Atea om luksustur til Asien, men endte i Dubai

IT-chefen i Region Sjælland lagde ikke skjul på, at han gerne ville have luksus, da han opfordrede tidligere Atea-chefer til en »inspirationstur«.

Fem af de tiltalte i bestikkelsessagen overnattede seks nætter på det femstjernede Dubai-hotel Jumeirah Mina A'Salam. Hotelregningen for de fem løb op i 162.048 kr., kom det frem i retten torsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Costello
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Planlægningen af den meget omtalte rejse til Dubai, som fem af de tiltalte i bestikkelsessagen deltog i, begyndte næsten et helt år før, at turen fandt sted i november 2014.

Det kom frem i retten i Glostrup torsdag, da sagen mod de otte tiltalte i sagen om bestikkelse igen var på programmet.

Idéen til rejsen opstod, da daværende koncernchef i Atea, Claus Hougesen, i en julehilsen til daværende IT-chef i Region Sjælland, René Clausen, spurgte om ikke de skulle »overveje noget spændende i 2014?«

Den var René Clausen hurtig til at gribe, fremgik det af de mails, som specialanklager Jørn Thostrup fremlagde. René Clausen svarede Hougesen:

»Inspirationsture er altid vellkome. (…) Jeg har jo aldrig været i Østen, så hvis der noget at se derude, så kunne det godt være en mulighed. For eksempel luksushoteller, gode restauranter, gode vinde og fanstatisk spa/massage.«

Og derfra tog planlægningen af en rejse fart. René Clausen drømte om en tur til Macau, som er Asiens svar på Las Vegas, og Hong Kong med et stop i Dubai.

En anden af turens deltagere, tidligere IT-direktør i først Region Sjælland siden Rigspolitiet, Michael Steen Hansen, gjorde dog Clausen opmærksom på, at »Asien er stor«, så måske derfor endte det med en tur til Dubai.

René Clausen skriver i en mail i begyndelsen af februar 2014  til Claus Hougesen:

»Så vi kunne jo »nøjes« med Dubai/Abu Dhabi og tage til formel 1. Jeg er så fuld af gode ideer, bare synd at de er så dyre.«

Selv om René Clausen måtte »nøjes« med Dubai, rokkede det dog ikke ved konceptet om en luksustur.

Tidligere Atea-direktør, Peter Trans, som også deltog i turen og dermed er blandt de tiltalte bad René Clausen om at lægge »en grov plan, og så skal Carsten Ritzau og jeg nok få det bestilt.«

Carsten Ritzau er tidligere salgsdirektør i Atea og deltog også i rejsen og er dermed blandt til tiltalte.

René Clausen svarede Peter Trans, at det var sket og tilføjede så:

»Jeg har lige bestilt 22 dages krydstogt, så jeg kan komme i æde form.«

Det, han skulle i form til i Dubai, var blandt andet den luksuriøse overnatning på det femstjernede hotel Jumeirah Mina A'Salam, som ligger nær stranden og det verdensberømte syvstjernede hotel, Burj al-Arab.

Af hotelbookingen, som blev fremlagt i retten, fremgik det, at værelsesprisen var cirka 5000 kr. pr. nat.

Hotelregningen for de fem deltagere endte på 162.048 kr. i alt.

Flyrejsen var også til den luksuriøse side. De fem fløj med Emirates på business class fra København til Dubai og betalte 18.000 kr. pr. billet.

Flere af rejsebilagene blev torsdag vist på storskærme i retten, hvor man kunne forvisse sig om, at de fem deltagere kom på den tur for ”livsnydere”, som René Clausen skrev om til den tidligere Atea-boss, Claus Hougesen, i en mail, mens turen endnu kun var i den tidlige planlægningsfase.

Ifølge politiet spiste dem fem for mere end 80.000 kr., mens de var i Dubai fra 19. november til 25. november 2014.

Eksempelvis var de fem på restaurant Atmosphere, som er beliggende på 122. etage i Burj Khalifa, der er verdens højeste bygning. Her spiste de for mere end 15.000 kr og drak blandt champagnen Ruinart Rosé til mere end 2.000 kr. pr. flaske.

Samlet løb rejsen ifølge politet op i samlet 344.795 kr ex moms) og 408.885 kr. inkl moms.)