Regionerne fremrykker milliardbetalinger til private

Landets fem regioner fremrykker nu betalingen for leverancer fra private virksomheder. Beløbet anslås at være op halvanden milliarder kroner og vil komme alt fra vinduespudsere til producenter af byggematerialer til gavn.

»Vi har travlt med at håndtere de sundhedsmæssige konsekvenser af coronavirus, men ønsker også som stor offentlig indkøber at påtage os vores del af ansvaret for, at virksomhederne klarer sig bedst muligt igennem krisen,« siger formanden for Danske Regioner, Stephanie Lose (V). Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Virksomheder står i en vanskelig situation som følge af Covid-19, og mange står over for udsigt til fyringer og lukning.

På den baggrund har regionerne besluttet at fremrykke betalingen for leverancer, som regionerne har fået leveret fra små såvel som store virksomheder. Dette beløb anslås at være op til 1,5 milliarder kroner fordelt over landets fem regioner, oplyser Danske Regioner.

De fremrykkede betalinger vil ifølge regionerne betyde, at betalingen af en lang række regninger sker, så snart regningen er godkendt og ikke ved betalingsfrist.

Danske Regioner oplyser endvidere, at der kan være tale om virksomheder, der er producenter af byggematerialer til sygehusbyggerier, leverandører af hospitalsudstyr, vinduespudsere og andre leverandører af ydelser, som regionerne køber hos private.

De enkelte regioner vil nu gennemgå regningerne, så leverandørerne kan få fremrykket betalingen.

»Mange virksomheder har det svært i denne tid. Vi køber i regionerne varer og opgaver fra en lang række virksomheder, som vi er afhængige af for at kunne løse vores opgaver. Jeg ser det derfor som naturligt, at vi i regionerne ser på, hvordan vi kan afbøde nogle af konsekvenserne af den nuværende krise for vores leverandører,« oplyser Stephanie Lose, der er formand for Danske Regioner, i en pressemeddelelse.

Regionerne er nu gået i gang med se på, hvordan det kan blive muligt at fremrykke betalinger og straksbetale regninger, der ligger til betaling senere på måneden. Målet er at imødegå likviditetsudfordringer i virksomhederne som følge af konsekvenserne med coronavirus.

»Vi har travlt med at håndtere de sundhedsmæssige konsekvenser af coronavirus, men ønsker også som stor offentlig indkøber at påtage os vores del af ansvaret for, at virksomhederne klarer sig bedst muligt igennem krisen. Derfor er jeg glad for, at vi i alle regioner er klar med denne håndsrækning til virksomhederne,« siger Stephanie Lose.