Regionalbanker kritiserer Nordea

De regionale banker støtter erhvervslivet, mens giganten Nordea kun har øje for aktionærerne, og derved negligerer små og mellemstore virksomheder.

Klaus Skjødt (th.) kritiserer Nordea-chef Christian Clausen.»Vi har ikke et ensidigt fokus på at skulle ud og forgylde vores aktionærer«, siger han. Fold sammen
Læs mere
Foto: Richard Sylvestersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sådan lyder anklagen fra flere regionalbanker i kølvandet på Nordea-topchef Christian Clausens opfordring til de mindre virksomheder om at betale en større del af gildet selv, når de vil skrue op for investeringer.

Det skriver Børsen.

- Jeg vil gerne have, at det står klart, at der er pengeinstitutter som os, der meget gerne vil være med til at finansiere fremtidens vækst. Vi har ikke et ensidigt fokus på at skulle ud og forgylde vores aktionærer, siger Klaus Skjødt, adm. direktør i Sparekassen Kronjylland.

Skjødt udtrykker en klar tendens til, at de regionale banker, i modsætning til Nordea, er villige til at gå på kompromis med indtjeningen for at give en hjælpende hånd til erhvervslivet. Han bakkes op af flere af landets regionale banker, heriblandt topchef Kurt Jensen fra Frøs Herreds Sparekasse, der forklarer, at han også gerne støtter små og mellemstore virksomheder, da det er det, pengeinstitutterne er sat i verden for.

- Vi tager selvfølgelig hensyn til aktionærerne, men kunder og medarbejdere er altså lige så væsentlige, udtaler Petter Blondeau, adm. direktør i Fynske Bank.

Hos Nordea kan man dog ikke genkende det billede, regionalbankerne forsøger at tegne, og ledelsen mener selv, at banken i høj grad også er konkurrencedygtig over for de mindre virksomheder.

- Det er simpelthen forkert, hvis man insinuerer, at vi ikke låner ud til mindre og mellemstore virksomheder. Der er en stærk konkurrence derude, og Nordea er ganske konkurrencedygtige i det billede, udtaler Peter Lybecker, topchef i Nordea Bank Danmark, til Børsen.