Region Sjælland standser alle køb hos Atea

Ateas hovedkvarter. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN

Region Sjælland sætter alt indkøb hos it-selskabet Atea i bero. Det sker, efter at selskabet onsdag blev dømt for systematisk og grov bestikkelse af Region Sjællands tidligere IT-driftschef og to tidligere IT-direktører i regionen.

Atea blev kendt skyldige og fik en bøde på 10 millioner kroner. Atea har torsdag fortalt, at man ikke anker dommen.

»Lige nu er det svært at se, hvordan vi kan fortsætte samarbejdet med Atea,« siger regionsrådsformand Heino Knudsen i en pressemeddelelse.

For nuværende sætter Region Sjælland alle indkøb hos Atea, der er en af de største leverandører til det offentlige, på pause.

»Nødvendige indkøb ved uopsættelige behov - for eksempel for at sikre driften af regionens sygehuse - vil blive gennemført. Køb af it-udstyr, som Region Sjælland ikke kan foretage andre steder, gøres betinget, så købet efterfølgende kan ophæves,« skriver Region Sjælland.

Region Sjælland, der tidligere var en af Ateas store kunder, har for længst og som en konsekvens af bestikkelsessagen skruet voldsomt ned for indkøbene hos Atea.

I 2014, altså før bestikkelsessagen blev kendt, var regionens indkøb hos Atea på 156 mio kr. I første halvår af 2017 var regionens indkøb hos Atea skrumpet til blot 12 mio. kr.

/ritzau/