Region Sjælland fyrer endnu en direktør efter IT-skandale

Økonomidirektøren i Region Sjælland er afskediget, og IT-direktøren får en advarsel i bestikkelsessagen.

Region Sjælland skiller sig af med sin anden direktør som følge af IT-bestikkelsessagen, hvor IT-direktøren desuden har fået en advarsel. Foto. Region Sjælland Fold sammen
Læs mere

Den store bestikkelsessag fra Region Sjælland koster nu også økonomidirektøren jobbet, mens IT-direktøren har fået en advarsel.

Det meddeler regionen tirsdag middag. I sidste uge blev regionens administrerende direktør, Jens Andersen, afskediget som følge af skandalen.

Det sker alt sammen som følge af den såkaldte Atea-skandale, hvor IT-leverandøren Atea og konkurrenten 3aIT begge er involveret i en sag, hvor blandt andet Region Sjælland skal have betalt overpris for computere og IT-udstyr. Flere nuværende og tidligere medarbejdere i både regionen og de to IT-leverandører er sigtet for bestikkelse i forbindelse med regionens IT-indkøb.

Opstramning på de indre linier

Revisionshuset PricewaterhouseCoopers (PwC) har i en omfattende rapport gennemgået bilag og arbejdsgange i regionen og kritiseret den utilstrækkelige kontrol hos både politikere og direktion.

Det koster nu også økonomidirektør Morten Koch jobbet, og regionen skal nu søge efter en ny, mens Ricco Norman Dyhr, som er sekretariatschef i ledelsessekretariatet, bliver konstitueret som økonomidirektør i den mellemliggende periode, ligesom Per Bennetsen tidligere på ugen blev det som koncerndirektør.

IT-direktør Per Buchwaldt har ifølge regionen »fået en advarsel med instrukt om opfølgning på ledelsestilsynet i Koncern-IT samt instruks om, at uretmæssige forudbetalinger ikke længere må finde sted«.

»Vi har tillid til vores IT-direktør, og der er allerede i Koncern-IT taget initiativer, som retter op på de identificerede problemer,« siger konstitueret koncerndirektør Per Bennetsen i en kommentar.

Regionen strammer nu ledelsestilsynet samt regionens kasse- og regnskabsregulativ. Samtidig vil man indføre en intern revision, som skal følge op på sagen.