Regeringens redningsfond til landbrug langt fra mål

Regeringens redningsfond til dansk landbrug, Dansk LandbrugsKapital, er fortsat langt fra mål, indrømmer erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.

Erhvervsminister Troels Lund Poulsen Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

Fonden blev præsenteret sidste efterår med henblik på at afværge den danske landbrugsektor fra et truende kollaps, og med penge fra staten og pensionssektoren var det planen at investere 2 mia. kr. i danske landbrug, men endnu er ikke én eneste krone røget af sted.

Det skriver Finans.

»Jeg er ærgerlig over, at jeg ikke har formået at få landet Dansk LandbrugsKapital på en tilfredsstillende måde. Vi er stadigvæk kun i en dialog, hvor vi diskuterer finansieringsvilkårene,« erkender Troels Lund Poulsen overfor Finans.

Ministeren har nu sat august som ny deadline.

»Status er, at vi har fundet den halve milliard kroner fra statens side. Der har været en god dialog med pensionsselskaberne og andre investorer, og der er også en interesse for det. Det, der bare er diskussionen nu, er, hvad Dansk LandbrugsKapital skal støtte, og om der er et tilfredsstillende grundlag for et afkast. Det arbejder vi med nu,« forklarer Troels Lund Poulsen.

I landbrugets brancheorganisation, Landbrug & Fødevarer, ulmer utilfredsheden.

»Jeg har ikke siddet tæt inde ved bordet, så jeg ved ikke, hvor det er gået galt. Jeg synes bare, at det er rigtig lang tid, man har brugt på ikke at komme med noget. Det, som vi har brug for, er noget støtte, som ganske almindelige landmænd kan få nytte af ? i særdeleshed til generationsskifter,« siger Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer til Finans.