Regeringens rabat til elkunder lader vente på sig

Regeringen har lovet virksomheder og private elkunder en rabat i PSO-afgiften på 1.290 millioner kroner næste år. Men det løfte ser ikke ud til at blive indfriet.

Regeringen har lovet virksomheder og private elkunder en rabat i PSO-afgiften på 1.290 millioner kroner næste år. Men det løfte ser ikke ud til at blive indfriet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Virksomheder og private elkunder skal tilsyneladende ikke sætte næsen op efter den milliardrabat på den grønne energiafgift, som regeringen har lovet. Det skriver Jyllands-Posten.

Regeringen præsenterede i sommer en ny vækstplan med titlen »Danmark helt ud af krisen«, hvor et bærende element var en rabat i den såkaldte PSO-afgift på 13,2 milliarder kroner frem mod 2020, heraf 1.290 millioner kroner allerede i 2015.

Målet er, at rabatten skal skabe vækst og nye job.

Men nye tal fra Energinet.dk viser ifølge Jyllands-Posten, at den samlede PSO-regning fra 2014 til 2015 blot ventes at skrumpe med ni millioner kroner.

Både Venstre og Dansk Folkeparti, der lagde stemmer til regeringens vækstplan, kræver nu, at rabatten kommer på bordet.

Klima- og energiordfører for Dansk Folkeparti Mikkel Dencker (DF) hævder, at der er sket »et skred i de forudsætninger, som aftalen bygger på.«

Og klima- og energiordfører for Venstre Lars Christian Lilleholt (V) vil inden nytår have en redegørelse fra klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) om den forsvundne rabat.

»Vi har fået et tilsagn om en lettelse i PSO-regningen næste år på 1.290 millioner kroner. Kan regeringen ikke levere som aftalt, har den et alvorligt problem,« siger Lars Christian Lilleholt til Jyllands-Posten.

Det har ikke været muligt for avisen at få en kommentar fra ministeren.