Regeringen vil lempe afgift for eksportvirksomheder

Når den grønne omstilling skal finansieres, skal der fremover tages »mest muligt hensyn« til eksportvirksomheder, lyder det fra energiministeren.

Venstres Energiordfører, Lars Christian Lilleholt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske virksomheder har brug for en hjælpende hånd, når de slås om kunder på eksportmarkederne, og regeringen er derfor klar til at give dem en grøn rabat, skriver Jyllands-Posten.

Det fortæller klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V) med afsæt i en endnu ikke offentliggjort rapport om konsekvensen af høje energiomkostninger i erhvervslivet.

»Rapporten viser, at til trods for lave elpriser belastes en række brancher af en alt for høj PSO-regning, som virksomhederne ikke kan vælte over på deres kunder, uden at det kommer til at koste konkurrencekraft,« siger Lars Christian Lilleholt til Jyllands-Posten.

Allerede sidste sommer blev der indgået en vækstaftale om, at virksomheder, der bruger meget energi, skal have en nedsat elafgift på i alt 1,1 milliarder kroner frem mod 2020. Men Lars Christian Lilleholt vil arbejde for, at lempelsen fremskyndes for eksempelvis gartnerier. Han vil forsøge at fremrykke en årlig PSO-rabat på 100 millioner kroner, så den gælder fra 2016.

Dansk Erhverv er kritisk og mener, at det er forkert med selektive PSO-lempelser. Hvis der er et problem med afgiften, bør der laves generelle lempelser, lyder det fra Søren Büchmann Petersen, energipolitisk chef. Det skriver Jyllands-Posten.