Regeringen: Slut med optioner til bankdirektører

Aktieoptioner til bankdirektører skal være fortid. Regeringen vil støtte op om krav fra DF og opposition om at forbyde optionerne.

Foto: HENNY RAY ABRAMS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) er ikke parat til at helt at forbyde bankdirektørers mulighed for at få aktieoptioner, som det ellers fremgik af et tidligere Ritzau-telegram. Det oplyser Økonomi- og Erhvervsministeriet fredag ved middagstid. Red.

_____________________________________________

Det skal være slut med, at bankdirektører får aktieoptioner. Regeringen er nu parat til at komme opposition og Dansk Folkepartis krav i møde om at forbyde aktieoptioner til bankbosser. Det skriver epn.dk.

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) vil senere fredag mødes med partierne og præsentere dem for et kompromisforslag, der går ud på, at bankdirektører ikke længere skal kunne få aktieoptioner som en del af deres løn- og bonuspakker.

Læs også: Ny lønfest på vej for forgyldte topdirektører

Mens både Socialdemokraterne, SF og Dansk Folkeparti har ønsket et forbud mod brug af aktieoptioner som en del af lønnen, er regeringen klar til at forbyde optionerne for bankernes øverste chefer.

Men det skal stadig være tilladt at bruge aktieoptioner som del af lønnen til eksempelvis ansatte i handelsafdelinger, skriver epn.

Læs også: Banker: Løn skal ikke tvinges frem i lyset

Partierne mødes fredag over middag for at drøfte øget regulering af lønningerne i den finansielle sektor i kølvandet på finanskrisen. Partierne mødes i Økonomi- og Erhvervsministeriet 13.30.