Regeringen opgiver IT-prestigeprojekt

Et af de højtprofilerede IT-projekter fra Fogh-regeringens regeringsgrundlag er blevet kvalt i fødslen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter planen, som omfatter 15 ministerier, skulle hovedparten af statens computere samles på en adresse for at opnå en kæmpe årlig millionbesparelse, men det gik ikke. Prisen var for høj og gevinsten for lav, oplyser Radioavisen.

Det var 46.000 statslige brugeres IT-systemer, der skulle effektiviseres ved at blive samlet under det nyetablerede selskab, Statens IT.

Det var meningen at der skulle ofres en halv milliard kroner på prestigeprojektet. Men pengene skulle hurtigt tjene sig hjem gennem årlige besparelser på 400 millioner kroner.

Forudsætningerne holdt imidlertid ikke. Der var langt flere edb-servere, end man havde regnet med, og dermed eksploderede pladsbehovet. Projektet viste sig at løbe op i det dobbelte af budgettet, omkring en milliard kroner. Til gengæld var gevinsten skrumpet ind. En netop afsluttet fornyet gennemgang af hele regnestykket viste, at projektet simpelt hen ikke hang sammen, sådan som det var lagt op fra regeringens side.

Tidsplanen er også skredet. Finansministeren vil efter hvad Radioavisen erfarer meddele senere i dag, at han trækker i nødbremsen.

I den kommende måned skal ministerierne og Statens IT så finde ud af, om man kan puste fornyet liv i projektet ved at skrue ned for ambitionerne.